фойерверки

Как да направим снимки на фойерверки с телефон

Всички обичаме да се наслаждаваме на празничната заря, но увековечаването на прекрасната гледка в снимки често е сериозно предизвикателство …особено ако не разполагаме със сериозна техника и знания как да я използваме.Опитайте тези прости трикове:

1.Използвайте статив – неподвижната камера е не просто желателна, а направо задължителна ,когато се правят снимки при ниска осветеност, какъвто е случаят с фойерверките .Освен ако не сте машина, няма начин да сте толкова неподвижни.И все пак ,ако не разполагате с такъв аксесоар , опитайте да стабилизирате максимално снимачното си устройство.Може да го поставите на неподвижна повърхност и да използвате таймер. Най-добри резултати ще получите при скорост на затвора между една и осем секунди.

2.НЕ използвайте светкавица – светкавицата, която използва вашият смартфон със сигурност не е достатъчно силна ,за да освети небето стотици метри нагоре, а и все пак зарята е светлина и няма нужда да бъде осветявана.Единственото,което евентуално ще постигнете със светкавица, е да пречите на други хора около вас да се наслаждават на шоуто.

3.Настройте на режим “Пейзаж” – ако разполагате с възможност да използвате такъв режим, не се колебайте.Камерата на телефона ви се опитва автоматично да избере обект, който да фокусира и когато е изправена пред безкрайно черно небе, не знае какво да прави.Чрез този режим и давате възможност да фокусира и далечни обекти.

4.Намалете ISO-то – използвайте най-ниската стойност,която телефона ви предлага ISO 100 или ISO 50 или дори по-малко ,ако има такъв вариант.

5.Забравете ZOOM опцията – вероятно на екрана ви изглежда добре, но снимката със сигурност ще е размазана.

6.Изключете HDR – той кара вашата камера да направи няколко последователни кадъра при различна осветеност ,които след това се комбинират в един кадър. Подходящ е за снимки на неподвижни обекти при различна осветеност и със сигурност няма да ви свърши добра услуга при заснемането на фойерверки.

7.Намалете експозицията – това ще помогне на светлините от фойерверките да изпъкнат добре върху черното небе.

В случай , че телефона ви не разполага с ръчни настройки, може да се снабдите с приложения като Open Camera или Camera FV-5 .

За финал , не забравяйте да предвидите достатъчно памет, да заредите батерията , да почистите лещата на камерата и да си намерите подходяща позиция , където никой няма да ви се пречка в неподходящ момент.Весело снимане и не забравяйте да ни се похвалите с резултатите!

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *